Leergang 'omgevingsplan voor een gebiedsontwikkeling'

Het grote aftellen is begonnen. Na een langdurige voorbereiding van meer dan 12 jaar is er nog iets meer dan tweehonderd dagen te gaan tot de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024. Met deze duidelijkheid vanuit de 1e Kamer kunnen we ons nu echt focussen op het nieuwe instrumentarium. In dit geval het (kern)instrument omgevingsplan.

Samen met de VNG, Geonovum, Ads, Iplo en andere stedebouwkundige (advies)bureaus hebben we ter voorbereiding op een goede inwerkingtreding van dit omgevingsplan de krachten gebundeld. Dit met als doel om de gebruikers van het omgevingsplan op een praktische wijze kennis te laten maken met de procedures, de werkwijzen en de vertaalslag naar de eigen organisatie. Dit doen we met behulp van speciaal ontwikkelde Leergang waarin we in vijf onderdelen de nieuwe werkwijze introduceren en het toepassen ervan in de praktijk met behulp van voorbeelden uitleggen.
 

Praktische leergang

We onderkennen vijf leerlijnen. Er is een verplicht te volgen Basisvariant ‘Keuzehulp instrumenten’, waarna de andere vier leerlijnen facultatief en naar behoefte van de deelnemers zijn af te nemen.
 

  1. Keuzehulp instrumenten Omgevingswet voor een gebiedsontwikkeling (verplicht)
  2. TAM-IMRO
  3. Bopa
  4. Regelsets (maken van juridische regels)
  5. Annoteren

 
Meer informatie over de leerlijnen volgt na inschrijving.

Inschrijven kan hier.