Ontwikkeling recreatiepark Sandberghe te Uden

De familie Verbossen ontvangt al ruim een halve eeuw haar gasten op recreatiepark de Pier. Het park was van oudsher grotendeels ingericht met stacaravans en chalets op vaste standplaatsen en een kampeerterrein met tentjes en caravans.

Rems Verbossen, inmiddels de vierde generatie van de familie dit het park runt, besloot een nieuwe koers te varen.  Renate van de Ven, adviseur ruimtelijke ontwikkeling, is intensief betrokken bij de ontwikkelingen van recreatiepark Sandberghe. Renate: “Hij had grootse ideeën en bevindt zich in een dynamische recreatiemarkt. Het begeleiden van zo’n dynamisch recreatiebedrijf vraagt om snel schakelen en probleemoplossend denken”.

Nieuwe koers

De afgelopen acht jaar heeft het park een enorme gedaanteverandering ondergaan. De indeling, de wegen, de gebouwen, de speeltuin en het groen zijn aangepakt om het park de gewenste kwaliteitsimpuls te kunnen geven.

Het is geen 'standaard' vakantiepark meer, met vaste staanplaatsen en een kampeerterrein, maar een hoogwaardig park met luxe verblijven, dicht bij de natuur. Hier hoort ook een naamsverandering bij: Sandberghe is afgeleid van de zandduinen in het natuurgebied waar het park zich bevindt: de Bedafse Bergen te Uden.

Ontwikkelingen

Stacaravans en chalets zijn vervangen door een natuurlijk ingericht terrein met luxe lodgetenten, waarvan de grootste 158 m2 groot is. De nieuwste aanwinst is het deel met Heydehuizen. Dat zijn riante houten vakantiewoningen, al dan niet op palen, met uitzicht op de hei, een houten speeltuin en een sauna voor de deur.

De afgelopen jaren heeft Renate van de Ven de ondernemer bijgestaan in alle ruimtelijke vraagstukken. Collega Werner Stals, architect bij Aelmans Adviesgroep, verzorgde de ontwerpen van de houten recreatiewoningen, het bouwadvies- en begeleiding.

Een echte ondernemer is nooit klaar: er staan nog meer plannen op stapel, waarin Pouderoyen Tonnaer en Aelmans Adviesgroep het park bijstaan.

Bekijk hier een korte impressie van het park: